19th AGM and Scientific Conference of the Nigerian Association of Dermatologists (NAD Lagos 2025)

Conference Day 1 - Wednesday, 25th June 2025

Time (AM-PM)	Duration	Session Title	Activity/Topic	Speaker
08:00- 09:00	60 mins	Registration/Welcome Note	Registration and Welcome Note	Scientific Conference Chair
09:00- 09:05	5 mins	Community Dermatology and	Introduction of Presenters and Chairs	Prof Onunu Dr Okudo
		NTDs		Dr Seb Oseghae Oiwoh
				Dr Folakemi Cole
09:05- 09:15	10 mins	Community	Presentation	Dr Folakemi Cole
		Dermatology and NTDs	Community Dermatology and NTDs in Nigeria: The Collaborative Efforts of Dermatologists	
09:15- 09:25	10 mins	Community	Presentation	Dr Seb Oseghae
		Dermatology and	Recognition Of Skin Health as a Global Priority:	Oiwoh
		NTDs	Efforts, Resolutions and Country-level	
			Implementation	
09:25- 09:35	10 mins	Community	Presentation	Dr Tahir Mohammed
		Dermatology and NTDs	Efforts in Nigeria to Eliminate Leprosy and Buruli Ulcer	
09:35- 09:45	10 mins	Community	Oral Abstract Presentation	Dr. Utane Adama
		Dermatology and NTDs	Advancing Skin Health: Insight from TLM's Pro-Skin Project	
09:45- 10:05	20 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	
			Diamond IA: Eucerin	
10:05- 10:10	5 mins	Plenary 1: Global	Introduction of Presenters and Chairs	Prof Ogunbiyi
		Health- bridging the		Dr Akinkugbe
		gap in Dermatology		Prof Ayanlowo

10:10- 10:20	10 mins	Plenary 1: Global Health- bridging the gap in Dermatology	ILDS/ IFD/ GloDerm Empowering African Dermatologists: Leadership and Advocacy for Global Change – Focusing on Mentorship, Policy-Making, and Professional Development	Dr Ncoza Dlova
10:20- 10:30	10 mins	Plenary 1: Global Health- bridging the gap in Dermatology	ILDS/ IFD/ GloDerm (Virtual Presentation) Global Dermatology: Bridging Gaps in the Dissemination of African Research	Dr Esther Freeman
10:30- 10:50	20 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation Diamond IIA: L'oreal	
10:50- 11:05	15 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation Gold IA: Bioderma	
11:05- 11:25	20 mins	Tea Break		
11:25- 11:30	5 mins	Medical Dermatology	Introduction of Presenters and Chairs	Dr Tahir Mohammed Dr Falodun Dr Onodugo
11:30- 11:40	10 mins	Medical Dermatology	Presentation Vitiligo & Public Health: A Call for Inclusive Dermatological Solutions	Dr Lanre Falodun
11:40- 11:50	10 mins	Medical Dermatology	Presentation The Psoriasis Registry (PRINCE Study): Challenges and Prospects	Prof. Ayanlowo
11:50- 12:05	15 mins	Medical Dermatology	Virtual Presentation Molecular Mechanisms of Psoriasis and the Implications for Treatment	Prof Johann Gudjonsson
12:05- 12:20	15 mins	Medical Dermatology	Presentation Infectious Disease Dermatology: Emerging and Reemerging Viral Infections	Dr Akase
12:20- 12:40	20 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	

			Silver: Nigermed	
12:40- 12:50	10 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr. Ummsalma
		Presentation	Understanding The Low Career Interest in	Muhammed
			Dermatology Among Medical Graduates in Nigeria	
12:50- 1:00	10 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Madubuko C.R.
		Presentation	A Sneak Peek at the Willingness of Newly Graduated	
			Interns to be Dermatologists in Benin City, Nigeria	
1:00- 1:10	10 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Belema Abbey
		Presentation	Integration of the Descriptive Term 'Intergumentary System'	
			into Clinical Examination: An Advocacy	
1:10- 1:25	15 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	
			Gold IIA: Topicrem	
1:25- 1:35	10 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	
			Osworth	
1:35- 1:50	15 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	
			Gold IV: Sebamed	
1:50- 2:45	55 mins	Lunch Break		
2:45- 2:50	5 mins	Plenary 2 – Allergy	Introduction of Presenters and Chairs	Prof. Peter Schmid-
		and the Environment		Grendelmeier
				Dr Odusote
				Dr Perpetua Ibekwe
2:50- 3:05	15 mins	Plenary 2 – Allergy	Presentation	Prof. Peter Schmid-
		and the Environment	Chronic Urticaria – The Science Beneath Its	Grendelmeier
			Persistence	
3:05- 3:15	10 mins	Plenary 2 – Allergy	Presentation	Dr Odusote
		and the Environment	Is Food Allergy a Driver for Atopic Dermatitis in Our Setting?	
3:15- 3:25	10 mins	Plenary 2 – Allergy	Presentation	Dr Erere Otrofanowei

		and the Environment	The Environment and Sensitisation in Atopic Dermatitis - Results from ALEX 2 Panel	
3:25- 3:35	10 mins	Plenary 2 – Allergy and the Environment	Presentation Contact Dermatitis in Burkina Faso: What Allergens Do We See?	Dr. Amina Nomtomdo Ouedrago
3:35- 3:45	10 mins	Plenary 2 – Allergy and the Environment	Presentation Contact Dermatitis Management Where There Is No Patch Testing	Dr. Perpetua Ibekwe
3:45- 3:55	10 mins	Plenary 2 – Allergy and the Environment	Presentation Effect of Moisturisers on Allergen-Induced Inflammation and Skin Barrier	Dr Sherifat Katibi
3:55- 4:05	10 mins	Oral Abstract Presentation	Oral Abstract Presentation Bridging Diagnostic Gaps in Atopic Eczema in the Dark Skin: A Deep Learning Approach Using Convolutional Neural Networks	Dr Atinuke Ajani
4:05- 4:10	5 mins	Paediatric Dermatology	Introduction of Presenters and Chairs	Prof Jumbo Dr Hauwa'u Makarfi Dr Charles Nga
4:10- 4:20	10 mins	Paediatric Dermatology	Presentation Inflammatory Disease in Paediatrics	Dr Olomukoro
4:20- 4:30	10 mins	Paediatric Dermatology	Presentation Common Paediatric Vascular Tumours – Diagnosis and Management	Dr Jadesola Oyedepo
4:30- 4:40	10 mins	Paediatric Dermatology	Presentation (Virtual and Physical) Overcoming the Neglect of Noma, the Newest Skin NTD	Claire Jeantet Mulikat Okanlawon
4:40- 4:50	10 mins	Paediatric Dermatology	Presentation Heat or Hypersensitivity? A Clinical Investigation of 'Oru-Omo" – A Distinctive Symmetrical Pruritic	Dr Atinuke Ajani

			Dermatosis in Nigerian Nursing Mothers.	
4:50- 5:00	10 mins	Paediatric	Oral Abstract Presentation	Dr Temiloluwa
		Dermatology	Atopic Dermatitis in Under-Five Nigerian Children in	Oyetoke
			Ile-Ife, South–West Nigeria: Relationship with Skin	
			pH and Hydration	

Conference Day 2 - Thursday, 26th June 2025

Time (AM-PM)	Duration	Session Title	Activity/Topic	Speaker
08:00- 08:05	5 mins	Plenary 3 – Aesthetics	Introduction of Presenters and Chairs	Prof Altraide
		and Cosmeceuticals		Dr Ekpudu
				Dr Adamu
08:05- 08:15	10 mins	Plenary 3 – Aesthetics	Presentation	Dr Lian L. Peter
		and Cosmeceuticals	Dermal Fillers and Neuromodulators in the Black	
			Population	
08:15- 08:30	15 mins	Plenary 3 – Aesthetics	Presentation	Prof Galadari
		and Cosmeceuticals	Ethical Beauty: The Intersection of Cosmeceuticals	
			and Public Health	
08:30- 08:45	15 mins	Plenary 3 – Aesthetics	Presentation	Mrs. Oyeleye
		and Cosmeceuticals	Bridging the Gap: How Local Pharmacies Shape	
			Dermatology Access in Nigeria	
08:45- 08:55	10 mins	Plenary 3 – Aesthetics	Presentation	Dr Danmallam
		and Cosmeceuticals	The Role of Aesthetics in Healthy Skin Ageing	
08:55- 09:02	7 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Anaje CC
		Presentation	Dietary Supplements and Skin Anti-Ageing:	
			Separating Facts from Fiction	
09:02- 09:09	7 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Christabel Ovesuor
		Presentation	Revolutionizing Healthcare: Assessing the relevance	
			of Artificial Intelligence in Medical Practice in	
			Nigeria	

09:09-09:16	7 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Doyinsola Oyewusi
		Presentation	Challenges in Diagnosing Cardiocutaneous Syndrome in Resource-Limited Settings: A Case Report	
09:16- 09:23	7 mins	Oral Abstract Presentation	Oral Abstract Presentation Use of Steroid-Containing Topical Combination Medications for Skin Disorders Before Presentation at the Dermatology Clinic of Lagos University Teaching Hospital	Dr Abigail Adegbulu
09:23- 09:30	7 mins	Oral Abstract Presentation	Oral Abstract Presentation Psychosocial Impact and Quality of Life in Patients with Chronic Skin Diseases Attending Dermatology Clinics in Tertiary Hospitals in Southwest, Nigeria: Pilot	Dr Uchechi Ezem
09:30- 09:50	20 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation Diamond IIB: L'oreal	
09:50- 10:05 am	15 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation Gold IB: Bioderma	
10:05- 10:20	15 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation Gold IIB: Topicrem	
10:20- 10:50	30 mins	Tea Break		
10:50- 10:55	5 mins	Plenary 4 – Investigative Dermatology and Diagnostics	Introduction of Presenters and Chairs	Dr Nkechi Enechukwu Dr Perpetua Ibekwe Dr Okpara Benson
10:55- 11:05	10 mins	Plenary 4 – Investigative Dermatology and Diagnostics	Presentation Dermoscopy in the Diagnosis of Skin Disorders: Approach	Prof. Ogunbiyi
11:05- 11:15	10 mins	Plenary 4 – Investigative	Presentation Pathology/Telepathology	Dr Anaba

		Dermatology and		
		Diagnostics		
11:15- 11:25 am	10 mins	Plenary 4 –	Presentation	Prof Henshaw
		Investigative	Diagnostic utility of Wood's lamp: Rekindling the	
		Dermatology and Diagnostics	flame of an old treasure in the dark	
11:25- 11:35 am	10 mins	Plenary 4 –	Presentation	Dr Chinonso Egemba
11.25- 11.55 am	10 mms	Investigative —		(Aproko Doctor)
		Dermatology and	Dermatology in the Digital Space	(Aproko Doctor)
		Diagnostics		
11:35- 11:45	10 mins	Plenary 4 –	Oral Abstract Presentation	Dr Disi Bine
		Investigative	A Survey on the Pattern of Use of Dermoscopy	
		Dermatology and	among Dermatologists in Nigeria	
11 12 11 22	10	Diagnostics		
11:45- 11:55	10 mins	Plenary 4 –	Oral Abstract Presentation	Dr Nkechi Enechukwu
		Investigative	Diagnosing Challenging Dermatoses with	
		Dermatology and Diagnostics	Dermoscopy: A Case-Based Perspective (Virtual	
11.55 12.02	8 mins	<u> </u>	presentation)	Dr Efiom-Ekaha E.
11:55- 12:03	8 mins	Plenary 4 – Investigative	Oral Abstract Presentation	Dr Ellom-Ekana E.
		Dermatology and	Artificial Intelligence in Diagnostic Dermatology in	
		Diagnostics and	Nigeria: Current State, Challenges, And Future Directions	
12:03- 12:10	7 mins		Oral Abstract Presentation	Du Ifaama Ahaina
12:03- 12:10	/ mms	Plenary 4 – Investigative		Dr Ifeoma Abajue
		Dermatology and	Enhancing Dermatological Care for Black Skin: AI-	
		Diagnostics and	Powered Diagnosis, Recommendations and Virtual Consultations	
12.10, 12.20	20	C		
12:10- 12:30	20 mins	Sponsored Session	Sponsored Presentation	
12.20. 2.22	120		Diamond IB: Eucerin	
12:30- 2:30	120 mins	Opening Ceremony		
2:30- 3:30	60 mins	Lunch		
4:30		Lagos City Activity		

Conference Day 3 - Friday, 27th June 2025

Time (AM-PM)	Duration	Session Title	Activity/Topic	Speaker
08:00- 08:05	5 mins	Hair and Nails	Introduction of Presenters and Chairs	Prof. Ogunbiyi Dr Anaba Dr Adamu
08:05- 08:15	10 mins	Hair and Nails	Presentation Spectrum and Approach to Diagnosis and Management of Hair Disorders	Prof. Ogunbiyi
08:15- 08:25	10 mins	Hair and Nails	Presentation Spectrum and Approach to Diagnosis and Management of Nail Disorders	Dr Chibuzo Okpala
08:25- 08:35	10 mins	Hair and Nails	Presentation Nail and Scalp Psoriasis	Prof Otike-Odibi
08:35- 08:45	10 mins	Hair and Nails	Presentation Hair & Nail Disorders: The Hidden Toll of Pollution and Climate Change	Dr Anaba
08:45- 08:55	10 mins	Hair and Nails	Oral Abstract Presentation Trichoscopic Evaluation of Normative Values of Scalp Hair Density in an African Population from Nigeria: A Cross-Sectional Study	Dr Anaba
08:55- 09:00	5 mins	Plenary 5 - Task Shifting and Sharing	Introduction of Presenters, Panelists and Chairs	Dr Pamela Ajayi Dr Danmallam Dr Akwara

09:00- 09:15	15 mins	Plenary 5 - Task Shifting	Presentation	Dr Pamela Ajayi
		and Sharing	Scaling Up Skin Health: Leveraging Task Shifting for Global Impact	
09:15- 09:30	15 mins	Plenary 5 - Task Shifting and Sharing	Presentation Task Shifting and Sharing in Dermatology – The Pharmacist Onboard	Dr Ilomuanya
09:30- 09:45	15 mins	Plenary 5 - Task Shifting and Sharing	Presentation Capacity Building: Nurses' Role	Dr (Mrs.) Ogunyemi
09:45- 09:55	10 mins	Plenary 5 - Task Shifting and Sharing	Presentation Task Sharing in Dermatology: Empowering Non-Specialist Healthcare Workers to Expand Access to Skin Health in Nigeria	Dr Akinkugbe
09:55- 10:30	35 mins	Plenary 5 - Task Shifting and Sharing (Panel Session)	 Panel Session The Business of Dermatology Starting and Building Your Aesthetic Business Skinstagram Trends: Making Any Money? Delivering Excellent Dermatology Service Digitally: How to Do This Right 	Dr Pamela Ajayi Dr Danmallam Dr. Cole-Adeife Dr Edesiri Ighorodje Dr Akwara Dr Abajue
10:30- 10:40	10 mins	Oral Abstract Presentation	Oral Abstract Presentation Skincare Practices and Concerns Among African Adults on Social Media: A Digital Survey	Dr Cole-Adeife
10:40- 11:10	30 mins	Tea Break		

11:10- 1:10	120 mins	Residents Competition	Competition	Judges:
		_		Prof. Altraide
				Dr Tahir
				Mohammed
				Prof. Otike-Odibi
				Prof. Ogunbiyi
				Dr Falodun
				Dr Ibekwe
				Prof Henshaw
1:10- 1:15	5 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Agoro
		Presentation	Beyond Scars: Electrosection's Promise for Ear	
			Lobe Keloid Removal	
1:15- 1:20	5 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Peace Udunwa
		Presentation	Patch Testing in LUTH, Nigeria: Challenges,	
			Trends, and the Rise of Textile Dye Allergens	
1:20- 1:25	5 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Tabitha
		Presentation	Bridging the Gap: Comparing Clinical and	Inegbedion
			Histopathological Diagnoses in Skin Biopsies at	
1.25 1.20		0.141	LUTH	D D "
1:25- 1:30	5 mins	Oral Abstract	Oral Abstract Presentation	Dr Funmilayo
		Presentation	Acne in Pregnancy	Olorunfunmi
1:30- 2:20	50 mins	Lunch Break		
2:20- 2:25	5 mins	Rheumatology	Introduction of Presenters and Chairs	Dr Nafisat Abdulahi
		Dermatology /		Dr Nnaji Thomas
		Genitourinary Medicine		Dr Okpara Benson
2:25- 2:40	15 mins	Genitourinary Medicine	Presentation	Dr Osuagwu
			Chlamydia	

2:40- 2:50	10 mins	Genitourinary Medicine	Presentation HIV Occupational Post-Exposure Prophylaxis: Current Challenges	Dr Fatai Olanrewaju
2:50- 3:00	10 mins	Rheumatology Dermatology	Presentation Systemic Sclerosis in Black Skin: Diagnostic Challenges and Pearls	Dr Ibekwe
3:00- 3:15	15 mins	Rheumatology Dermatology	Presentation Psoriasis and Psoriatic Arthritis: The Meeting Point and Mimics	Dr Olaosebikan
3:15- 3:25	10 mins	Rheumatology Dermatology	Presentation Cutaneous Features of Rheumatologic Disorders	Prof. Ayanlowo
3:25- 3:30	5 mins	Vote of Thanks	•	Scientific Conference Chair
3:30- 5:30	120 mins	AGM		
7:00-		Dinner		